Το άγριο ή μαύρο ρύζι προέρχεται από τον Καναδά, έχει ιδιαίτερη χαρακτηριστική μυρωδιά και γεύση και το σκούρο χρώμα του οφείλεται στην υψηλή συγκέντρωση αντιοξειδωτικών. Έχει σκληρή υφή και χρειαζεται περίπου 30 λεπτά βράσιμο. Ανακατέψτε το με μανιτάρια, φρέσκα λαχανικά, φρούτα, όσπιρια, μπέι..
Το γκαράμ μασάλα είναι ένα ινδικό μείγμα μπαχαρικών. Χρησιμοποιείται ευρέως στην ινδική και γενικά στην ασιατική κουζίνα. Χρησιμοποιείται μόνο του ή με άλλα αρωματικά. Η λέξη γκαράμ που σημαίνει καυτό, υποδηλώνει την ένταση των αρωμάτων που περιέχει και όχι την καυτερή του ιδιότητα.Η σύνθεση του γκα..
Ρύζι γλασέ από τις Σέρρες. Χρησιμοποιείται για διάφορα φαγητά, όμως είναι καταλληλότερο για σούπες (τις κάνει πιο πηχτές και πολύ νόστιμες) και γλυκά όπως το παραδοσιακό ρυζόγαλο...
Ρύζι καρολίνα από τις Σέρρες . Ιδανικό για ριζότο, σούπες, γεμιστά , πιλάφι κ.α Αναλογία ρυζιού – υγρού: 1 μέρος Καρολίνα χρειάζεται 2½ – 3 μέρη υγρού για να μαγειρευτεί. Χρόνος μαγειρέματος: Χρειάζεται γύρω στα 13 (αν θέλουμε να κρατάει λίγο) – 15 λεπτά (αν μας αρέσει πιο μαλακή)...
Η κόκκινη φακή είναι όσπριο με μεγάλη θρεπτική αξία, πλούσια σε σίδηρο, φώσφορο, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, και βιταμίνες Β.Μία μερίδα κόκκινης φακής, δηλαδή περίπου όσο ένα φλιτζάνι του τσαγιού, περιέχει πάνω από το μισό του ημερήσιου απαιτούμενου σιδήρου ενός ατόμου. Οι τρόποι με τους οποίους μ..
Οι μαύρες φακές είναι εξαιρετικά νόστιμες, χαρακτηρίζονται ως το χαβιάρι της φακής και μια ιδιότητά τους είναι ότι χωνεύονται πιο εύκολα από τις κλασσικές φακές. Φακές Beluga ή μαύρες φακές: Ένα αλλιώτικο όσπριοΣτον κόσμο της διατροφής, το μαύρο αρχίζει να παίρνει τα πάνω του μετά τα μαύ..