Με χρυσοκίτρινο χρώμα, κατάλληλο για παραγωγή ψωμιού με χαμηλή περιεκτικότητα σε γλουτένη το καλαμποκάλευρο προέρχεται από το ενδοσπέρμιο του καλαμποκιού. Είναι αλεύρι με χαμηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες για αυτό και οι ζύμες του δεν έχουν καθόλου ελαστικότητα και δίνουν βαριά προϊόντα αλλά πολύ γ..
Χωριάτικο αλεύρι από σκληρό σιτάρι, είναι πλούσιο σε γλουτένη, έχει χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα. Είναι ιδανικό για να φτιάχνουμε ψωμιά, (με την προσθήκη προζυμιού ή μαγιάς), αφού δίνει όγκο και ελαστικότητα στο ζυμάρι, ενώ είναι ιδανικό και για την παρασκευή ζυμαρικών, για να ανοί..
Ο ζωμός είναι πολύ πλούσιος σε ζελατίνη και ελεύθερα αμινοξέα όπως η προλίνη και η γλυκίνη. Οι ουσίες αυτές εκλύονται απ’ το κρέας και τους συνδετικούς ιστούς στη διάρκεια των πρώτων ωρών βρασμού κρέατος .Γενικά, ο ζωμός ενισχύει τη διαδικασία της πέψης. Θεωρείται υδροφιλικό κολλοειδές οπότε έλκει κ..
Ο ζωμός είναι πολύ πλούσιος σε ζελατίνη και ελεύθερα αμινοξέα όπως η προλίνη και η γλυκίνη. Οι ουσίες αυτές εκλύονται απ’ το κρέας και τους συνδετικούς ιστούς στη διάρκεια των πρώτων ωρών βρασμού κρέατος .Γενικά, ο ζωμός ενισχύει τη διαδικασία της πέψης. Θεωρείται υδροφιλικό κολλοειδές οπότε έλκει κ..
Ο ζωμός είναι πολύ πλούσιος σε ζελατίνη και ελεύθερα αμινοξέα όπως η προλίνη και η γλυκίνη. Οι ουσίες αυτές εκλύονται απ’ το κρέας και τους συνδετικούς ιστούς στη διάρκεια των πρώτων ωρών βρασμού κρέατος .Γενικά, ο ζωμός ενισχύει τη διαδικασία της πέψης. Θεωρείται υδροφιλικό κολλοειδές οπότε έλκει κ..
Το αντιοξειδωτικό της ντομάτας που ξεχωρίζει είναι το λυκοπένιο, ένα καροτενοειδές, υπεύθυνο για το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα της ντομάτας. Η ντομάτα είναι επίσης πλούσια σε ουσίες με αντιοξειδωτικές ιδιότητες που προστατεύουν το σώμα από τις βλαβερές συνέπειες των ελεύθερων ριζών. Προστατεύει απ..
Το χαρουπάλευρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σκέτο ή να αναμειχθεί με αλεύρι σε γλυκά και αρτοσκευάσματα, σε ροφήματα και μιλκσέΐκ. Είναι φυσικό γλυκαντικό και πλούσιο σε ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, υδατάνθρακες, πρωτεΐνη, μαγνήσιο, βιταμίνες Α, Β και D και διάφορα μέταλλα.Το αλεύρι από το φύτρο του χαρου..
Πούδρα αμυγδάλου λευκή.Το αλεύρι αμυγδάλου δεν περιέχει γλουτένη, είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, υγιή λίπη και βιταμίνη Ε. Υπάρχουν για το αλεύρι αμύγδαλου συνταγές ζαχαροπλαστικής έως χρήση στη μαγειρική αντικαθιστώντας τα ψίχουλα ψωμιού σε συνταγές όπως σε κεφτέδες ή ως επικάλυψη για κοτόπουλο ή ψάρι..
Το Αλεύρι για Τσουρέκι (extra δυνατό) είναι από μαλακό σιτάρι. Πλούσιο σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Το κατάλληλο αλεύρι για ελαστική ζύμη & εύκολο πλάσιμο. Ιδανικό για τσουρέκια, γλυκά ψωμιά και κρουασάν..
Αλεύρι ντίνκελ ολικής άλεσηςΤο αλεύρι ντινκελ, έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε γλουτένη. Σε αντίθεση με το ζέας ταιριάζει περισσότερο σε γλυκιές λιχουδιές. Είναι πιο εύπεπτο από το αλεύρι σταριού, καθώς η γλουτένη που περιέχει αποτελείται από μεγαλύτερο αριθμό υδατοδιαλυτών πρωτεϊνών (οι θρεπτικ..
Το αλεύρι πατάτας διαφέρει από το άμυλο πατάτας και ως προς την γεύση αλλά και την παραγωγή τους.Στο αλεύρι η πατάτα αφυδατώνεται και μετά αλέθεται.Έχει εξαιρετική ποιότητα ψησίματος και χρησιμοποιείται για την παρασκευή ψωμιού ως πρόσθετο μαζί με άλλα άλευρα ή και μόνο του, σε κέικ, μπισκότα, ακόμα..
Iδανικό για πίτες και φύλλο στο χέρι Αλεύρι από σιτάρι ολικής αλέσεως σημαίνει ότι το αλεύρι δεν είχε απογυμνωθεί από τον φλοιό κατά την επεξεργασία του και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Γιατί είναι σημαντικός ο φλοιός Ο φλοιός των δημητριακών (και των καρπών γενικότερα) είναι πολύ πλούσιος σε βιταμίνε..