Το άγριο ή μαύρο ρύζι προέρχεται από τον Καναδά, έχει ιδιαίτερη χαρακτηριστική μυρωδιά και γεύση και το σκούρο χρώμα του οφείλεται στην υψηλή συγκέντρωση αντιοξειδωτικών. Έχει σκληρή υφή και χρειαζεται περίπου 30 λεπτά βράσιμο. Ανακατέψτε το με μανιτάρια, φρέσκα λαχανικά, φρούτα, όσπιρια, μπέι..
Ρύζι γλασέ από τις Σέρρες. Χρησιμοποιείται για διάφορα φαγητά, όμως είναι καταλληλότερο για σούπες (τις κάνει πιο πηχτές και πολύ νόστιμες) και γλυκά όπως το παραδοσιακό ρυζόγαλο...
Ρύζι καρολίνα από τις Σέρρες . Ιδανικό για ριζότο, σούπες, γεμιστά , πιλάφι κ.α Αναλογία ρυζιού – υγρού: 1 μέρος Καρολίνα χρειάζεται 2½ – 3 μέρη υγρού για να μαγειρευτεί. Χρόνος μαγειρέματος: Χρειάζεται γύρω στα 13 (αν θέλουμε να κρατάει λίγο) – 15 λεπτά (αν μας αρέσει πιο μαλακή)...
Η κόκκινη φακή είναι όσπριο με μεγάλη θρεπτική αξία, πλούσια σε σίδηρο, φώσφορο, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, και βιταμίνες Β.Μία μερίδα κόκκινης φακής, δηλαδή περίπου όσο ένα φλιτζάνι του τσαγιού, περιέχει πάνω από το μισό του ημερήσιου απαιτούμενου σιδήρου ενός ατόμου. Οι τρόποι με τους οποίους μ..
Οι μαύρες φακές είναι εξαιρετικά νόστιμες, χαρακτηρίζονται ως το χαβιάρι της φακής και μια ιδιότητά τους είναι ότι χωνεύονται πιο εύκολα από τις κλασσικές φακές. Φακές Beluga ή μαύρες φακές: Ένα αλλιώτικο όσπριοΣτον κόσμο της διατροφής, το μαύρο αρχίζει να παίρνει τα πάνω του μετά τα μαύ..
Το αγριόρυζο καταναλώνεται κυρίως σε αυτή την μορφή, αναμεμιγμένο σε συγκεκριμένη αναλογία με απλό ρύζι με το τελικό αποτέλεσμα να είναι, εκτός απο γευστικό, και ιδαιτέρως πρωτότυπο στο τραπέζι καθώς διατηρείται και μετά το μαγείρεμα η διχρωμία του. Χρησιμοποιείται πολύ σαν γαρνιτούρα σε ξεχωρ..
Το αγριόρυζο καταναλώνεται κυρίως σε αυτή την μορφή, αναμεμιγμένο σε συγκεκριμένη αναλογία με απλό ρύζι με το τελικό αποτέλεσμα να είναι, εκτός απο γευστικό, και ιδαιτέρως πρωτότυπο στο τραπέζι καθώς διατηρείται και μετά το μαγείρεμα η διχρωμία του. Χρησιμοποιείται πολύ σαν γαρνιτούρα σε ξεχωρ..
Το basmati είναι κολλώδες, λευκό, πεντανόστιμο, αρωματικό και γίνεται πολύ σπιρωτό και το χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε πιλάφι με ανατολίτικες νότες Για κάθε μέρος ρυζιού Μπασμάτι χρειάζονται περίπου 2 ½ μέρη νερού και το βράσιμο διαρκεί από 12 έως 15 λεπτά...
Το ρύζι νυχάκι είναι απο τις Σέρρες. Αν μας αρέσει το πιλάφι να μην είναι ούτε σπυρωτό ούτε χυλωμένο, τότε παίρνουμε νυχάκι. Το αποτέλεσμα είναι ζουμερό, αλλά λίγο λιγότερο απ” ότι με ρύζι καρολίνα. Αναλογία ρυζιού – υγρού: Ισχύει η αναλογία, 1 ρύζι προς 2½ – 3 υγρού. . Χρόνος μαγειρέματος: γύρω στα..
Οσπριάδα φετινής δοσειάς. Η οσπριάδα είνα ένα μείγμα από 11 διαφορετικά όσπρια. Θρεπτικό φαγητό για όλες τις εποχές. Ιδανικό για ζεστές αχνιστές σούπες το χειμώνα και το δροσερές σαλάτες το καλοκαίρι . Ιδανικό φαγητό για περίοδο νηστείας και για τους vegans...