Ο ζωμός είναι πολύ πλούσιος σε ζελατίνη και ελεύθερα αμινοξέα όπως η προλίνη και η γλυκίνη. Οι ουσίες αυτές εκλύονται απ’ το κρέας και τους συνδετικούς ιστούς στη διάρκεια των πρώτων ωρών βρασμού κρέατος .Γενικά, ο ζωμός ενισχύει τη διαδικασία της πέψης. Θεωρείται υδροφιλικό κολλοειδές οπότε έλκει κ..
Ο ζωμός είναι πολύ πλούσιος σε ζελατίνη και ελεύθερα αμινοξέα όπως η προλίνη και η γλυκίνη. Οι ουσίες αυτές εκλύονται απ’ το κρέας και τους συνδετικούς ιστούς στη διάρκεια των πρώτων ωρών βρασμού κρέατος .Γενικά, ο ζωμός ενισχύει τη διαδικασία της πέψης. Θεωρείται υδροφιλικό κολλοειδές οπότε έλκει κ..
Ο ζωμός είναι πολύ πλούσιος σε ζελατίνη και ελεύθερα αμινοξέα όπως η προλίνη και η γλυκίνη. Οι ουσίες αυτές εκλύονται απ’ το κρέας και τους συνδετικούς ιστούς στη διάρκεια των πρώτων ωρών βρασμού κρέατος .Γενικά, ο ζωμός ενισχύει τη διαδικασία της πέψης. Θεωρείται υδροφιλικό κολλοειδές οπότε έλκει κ..
Το αντιοξειδωτικό της ντομάτας που ξεχωρίζει είναι το λυκοπένιο, ένα καροτενοειδές, υπεύθυνο για το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα της ντομάτας. Η ντομάτα είναι επίσης πλούσια σε ουσίες με αντιοξειδωτικές ιδιότητες που προστατεύουν το σώμα από τις βλαβερές συνέπειες των ελεύθερων ριζών. Προστατεύει απ..
Κορυφαίας ποιότητας γάλα.Κατάλληλο για γαλακτοκωμικά προϊόντα, ζαχαροπλαστική κ.α.Το γάλα σε σκόνη 26% είναι ιδανικό τόσο για ρόφημα όσο και για παρασκευές σε μαγειρική και ζαχαροπλαστική. Αναλογία:1 κιλό γάλα σε σκόνη και 10 κιλά νερό= 11 κιλά γάλα.Δηλαδή σε ένα ποτήρι 200μλ νερό προσθέτουμε 2..
Κορυφαίας ποιότητας γάλα.Κατάλληλο για γαλακτοκωμικά προϊόντα, ζαχαροπλαστική κ.α.Το άπαχο – αποβουτυρωμένο γάλα σε σκόνη 1% είναι ιδανικό τόσο για ρόφημα όσο και για παρασκευές σε μαγειρική και ζαχαροπλαστική. Το άπαχο γάλα έχει ελάχιστες θερμίδες και λιπαρά σε σχέση με το πλήρες, αλλά ακριβώς τα ί..
Το σπανάκι μπορεί να θεωρηθεί ως superfood. Είναι πλούσιο σε πολλά θρεπτικά συστατικά ενώ παράλληλα έχει χαμηλή θερμιδική αξία. Η κατανάλωση σκούρων φυλλωδών πράσινων λαχανικών όπως το σπανάκι παρέχει πρωτεΐνες, σίδηρο, βιταμίνες αλλά και μέταλλα με μια σειρά διαφορετικών θετικών επιδράσεων στην υγε..
Το παντζάρι σε μορφή σκόνης αποτελεί μια θρεπτική υπερτραφή. Έχει γλυκιά γεύση με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία. Τα φύλλα και η ρίζα του είναι γεμάτα από βιταμίνες Α, Β6 και C, μαγνήσιο, σίδηρο φυλλικό οξύ, κάλιο, ασβέστιο, πρωτεΐνεςΕίναι ιδανικό συστατικό για..
Η σκόνη καρότο έχει όλη τη γλυκιά γεύση και τα θρεπτικά συστατικά του λαχανικού. Περιέχει τεράστιες ποσότητες καροτενοειδών (καροτίνη β, που βελτιώνει την όραση και προφυλάσσει από καρδιαγγειακές παθήσεις), οι οποίες έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και βιταμίνες Α και C. Ακόμα σε μικρό..
Γνωστό και ως «βιάγκρα του τροπικού δάσους», το acai berry είναι ένα φρούτο που προέρχεται από ένα είδος φοίνικα που μεγαλώνει στα δάση του Αμαζονίου. Έχει σκούρο μοβ χρώμα και μοιάζει με τον καρπό της ελιάς. Η γεύση του είναι συγκλονιστική και θυμίζει κάτι μεταξύ μούρων, κερασιών και σοκολάτας. Για..
Η λευκή σκόνη που αποκαλούμε «μαγειρική σόδα» (Sodium bicarbonate, NaHCo3) μπορεί να μην προσθέτει νοστιμιά στα φαγητά, όπως τα καρυκεύματα. Είναι όμως απαραίτητο υλικό της κουζίνας, με πολλαπλές χρήσεις στη μαγειρική, αλλά και στο σπίτι γενικότερα.Όταν ανακατέψτε τη σόδα, το όξινο συστατικό και το ..
Το Baking Powder εξασφαλίζει ομοιόμορφο φούσκωμα και υπέροχη αφράτη υφή στα κέικ, στα γλυκά και στις διάφορες ζύμες. Είναι το απαραίτητο «βοήθημα» που εδώ και χρόνια εμπιστεύεται η Ελληνίδα νοικοκυρά για υπέροχη γεύση, τέλεια εμφάνιση και σίγουρη επιτυχία...