Menu
ΚΑΛΑΘΙ

ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΣΚΟΝΗ

ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΣΚΟΝΗ
ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΣΚΟΝΗ
ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΣΚΟΝΗ
ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΣΚΟΝΗ
ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΣΚΟΝΗ
ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΣΚΟΝΗ
ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΣΚΟΝΗ
  • Stock: In Stock
  • Model: MB0059
2,00€
 

Διαθέσιμες Επιλογές

Το παντζάρι σε μορφή σκόνης αποτελεί μια θρεπτική υπερτραφή. Έχει γλυκιά γεύση με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία. Τα φύλλα και η ρίζα του είναι γεμάτα από βιταμίνες Α, Β6 και C, μαγνήσιο, σίδηρο φυλλικό οξύ, κάλιο, ασβέστιο, πρωτεΐνες


Είναι ιδανικό συστατικό για χρήση στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική. Μια μόνο κουταλιά της σούπας παντζάρι σε σκόνη σε χυμούς, φυτικά ροφήματα σούπες, ζυμαρικά ή αρτοσκευάσματα, θα δώσει χρώμα, άρωμα και γεύση στις δημιουργίες σας.


Κύριο χαρακτηριστικό του είναι το βαθύ κόκκινο χρώμα του το οποίο προέρχεται από την φυτική χρωστική, τη βητακυανίνη, η οποία έχει τεράστια αντιοξειδωτική δράση και αποτρέπουν τον σχηματισμό ελεύθερων ριζών ή περιορίζουν την αρνητική τους επίδραση. 

Σε μια σχετική μελέτη, οι ερευνητές έχουν παρατηρήσει ότι η απορρόφηση οξυγόνου αυξάνεται σημαντικά από τους ανθρώπους που πίνουν χυμό παντζαριού, λόγω του υψηλού περιεχομένου νιτρικού άλατος. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η απορρόφηση οξυγόνου αυξάνεται κατά 16%, κάτι περισσότερο δηλαδή από ένα φυσιολογικό άτομο που μπορεί να απορροφήσει, ακόμα και όταν αθλείται καθημερινά και έντονα. Ο χυμός παντζαριού δηλαδή, αυξάνει την αντοχή στην άσκηση και τη συμμετοχή σε αθλήματα, κάνοντας τον το αγαπημένο ποτό των αθλητών!

Θεωρείται η πραγματική λύση στην ρύθμιση της σωστής αρτηριακής πίεσης, λόγω του φυλικού οξέος που περιέχει και των φυτικών ινών καθώς δίνει ενέργεια και αντοχή στον οργανισμό.

Το Παντζάρι σε σκόνη έχει γλυκιά γεύση, η οποία συγκαλύπτει τη γεύση άλλων τροφίμων. Μπορεί να προστεθεί σε smoothies, τηγανίτες (πανκεικ), αρτοποιήματα, ντρέσινγκ σαλάτας, σούπες, σάλτσες, μαριναρισμένα ψάρια, tandoori. Επίσης, μπορούμε να φτιάξουμε ένα ζεστό τσάι (1 κουταλιά της σούπας σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό ή χρησιμοποιώντας καφετιέρα ή ένα κρύο υγιεινό ρόφημα (ανακατέψτε με γάλα ή νερό). Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες!

Ενδεικτικά τρόποι να χρησιμοποιήσετε το παντζάρι σε σκόνη:

Φτιάξτε τα δικά σας ζυμαρικά με σκόνη παντζαριού, αυγά, αλεύρι.

Ραντίστε με την σκόνη τα δικά σας χειροποίητα τρουφάκια να τα κάνετε πιο ερωτικά.

Φτιάξτε κατακόκκινα, υγιεινά, cupcakes.

Ετοιμάστε smoothie με παντζάρι, χυμό πορτοκαλιού, γιαούρτι κλπ.


Γράψτε μια αξιολόγηση

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε ότι σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.