Menu
ΚΑΛΑΘΙ

ΑΝΘΟΣ ΑΛΑΤΙΟΥ ΜΑΝΗΣ

ΑΝΘΟΣ ΑΛΑΤΙΟΥ ΜΑΝΗΣ
ΑΝΘΟΣ ΑΛΑΤΙΟΥ ΜΑΝΗΣ
  • Stock: In Stock
  • Model: MA0004
3,00€
 

Διαθέσιμες Επιλογές

Το «λουλούδι» της αλυκής, στο γαλλικά το λένε… fleur de Sel. Σημαίνει και είναι στην πραγματικότητα το άνθος του αλατιού, που συλλέγεται προσεκτικά με τα χέρια από την κορυφή της αλυκής, πριν  βυθιστεί, ενσωματωθεί και κρυσταλλωθεί με το υπόλοιπο αλάτι της αλυκής. Το άνθος του αλατιού συλλέγεται σε λίγα μέρη του κόσμου, πλένεται με τα χέρια, ξεραίνεται στον ήλιο και τυποποιείται σε μικρές ποσότητες σε διάφορα μέρη του κόσμου, με τα πιο ξακουστά για την ποιότητα τους  είδη να προέρχονται από την Γαλλία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα. Μην ξεχνάμε πως το αλάτι μαζί με την ζάχαρη και το αλεύρι συγκαταλέγονται στους λεγόμενους «οι τρεις λευκοί δολοφόνοι». Όχι όμως ο ανθός του αλατιού, αλλά το κοινό αλάτι του σούπερ μάρκετ είναι ο δολοφόνος της υγείας μας με τα χιλιάδες χημικά που του προσθέτουν.


Ο ανθός του αλατιού έχει ξεχωριστή υφή-γεύση: Το αλάτι αυτό διατηρεί ένα σημαντικό ποσοστό υγρασίας διότι δεν έχει υποστεί κάποια χημική ή άλλη επεξεργασία. Έχει φυσικό κάτασπρο χρώμα που δεν έχει υποστεί καμία λεύκανση όπως το κοινό αλάτι, ενώ η ξεχωριστή υφή του είναι που του δίνει την ιδιαίτερη κρυσταλλική μορφή, την απαλή του γεύση, αλλά και που βοηθά και στο να διατηρούνται τα χαρακτηριστικά του στοιχεία.


Είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό γι αυτό και είναι προτιμότερο να αγοράζουμε και να καταναλώνουμε αυτό το αγνό αλάτι. Διαλύεται πιο γρήγορα από το κοινό αλάτι και άρα είναι καλύτερα να προστίθεται στο φαγητό λίγο πριν αυτό σερβιριστεί. Δεν περιέχει καμία πρόσθετη ουσία και δεν έχει αφαιρεθεί τίποτα από αυτό, δηλαδή είναι απολύτως  φυσικό και αγνό.


Το άνθος του αλατιού περιέχει: Στο σύνολο του το άνθος του αλατιού περιέχει 92 μεταλλικά στοιχεία που διαφοροποιούνται ανάλογα με τα γεωλογικά χαρακτηριστικά της περιοχής από όπου συλλέγεται, σε αντίθεση με το κοινό επεξεργασμένο αλάτι που περιέχει μόνο 2 (το χλώριο και το νάτριο), ενώ είναι ιωδιωμένο από την φύση. Στο κοινό αλάτι το ιώδιο προστίθεται με χημικό τρόπο.




Βοηθά στην εξισορρόπηση των επίπεδων της γλυκόζης στους διαβητικούς

Εξαλείψτε τα προβλήματα ακμής και ψωρίασης για πάντα

Πεπτικές Διαταραχές

Πρόληψη μυϊκών κραμπών

Υγεία των αγγείων

Υγεία των δοντιών

Γράψτε μια αξιολόγηση

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε ότι σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.