Menu
ΚΑΛΑΘΙ

ΣΜΕΟΥΡΟ ΟΣΜΩΤΙΚΟ

ΣΜΕΟΥΡΟ ΟΣΜΩΤΙΚΟ
ΣΜΕΟΥΡΟ ΟΣΜΩΤΙΚΟ
ΣΜΕΟΥΡΟ ΟΣΜΩΤΙΚΟ
ΣΜΕΟΥΡΟ ΟΣΜΩΤΙΚΟ
ΣΜΕΟΥΡΟ ΟΣΜΩΤΙΚΟ
  • Stock: In Stock
  • Model: ΑΧ0007
5,00€
 

Διαθέσιμες Επιλογές

Τα σμέουρα χάρη στο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά περιεχόμενό τους, αλλά και χάρη στο μοναδικό περιεχόμενο τους σε φυτοχημικά προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των επιστημόνων. Ένα από τα συναρπαστικά πεδία έρευνας γύρω από τα σμέουρα είναι η πιθανή θετική επίδρασή τους στον έλεγχο βάρους, με το ενδιαφέρον να εστιάζει σε μια κετόνη των σμέουρων τη ρεοσμίνη.


Η ρεοσμίνη απαντάται και σε άλλα φυτικής προέλευσης τρόφιμα, αλλά τα σμέουρα έχουν ασυνήθιστα υψηλές συγκεντρώσεις της. Σύμφωνα, με νέα ερευνητικά δεδομένα η ρεοσμίνη μπορεί να αυξάνει τον μεταβολισμό των λιποκυττάρων μέσω αύξησης της λειτουργικότητας ορισμένων ενζύμων, αύξησης της κατανάλωσης οξυγόνου και της αντίστοιχης παραγωγής ενέργειας από συγκεκριμένα κύτταρα του λιπώδους ιστού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ενισχύσει την πεποίθηση των επιστημόνων για τις θετικές επιδράσεις της κατανάλωσής τους στον έλεγχο βάρους.


Επίσης, το όφελος των σμέουρων στον έλεγχο του βάρους πιθανά να οφείλεται και στη μείωση της δραστηριότητας της παγκρεατικής λιπάσης που επάγεται από τη ρεοσμίνη. Η παγκρεατική λιπάση αποτελεί ένα ένζυμο απαραίτητο για την απορρόφηση του λίπους, με αποτέλεσμα η αναστολή της δράσης του να οδηγεί πιθανά σε μείωση της απορρόφησης του υπάρχοντος στη τροφή λίπους.


Η χρήση Osmotic Dry (Οσμωτική Αφυδάτωση) έχει σκοπό την βελτίωση της ποιότητας των καρπών κατά την επεξεργασία τους. Η διαδικασία αυτή διεξάγεται σε ήπιες θερμοκρασίες και απομακρύνεται η υγρασία που εκ φύσεως υπάρχει στους καρπούς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την διατήρηση της γεύσης αλλά και των θρεπτικών συστατικών των καρπών, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής καθώς και την πρόληψη από μικροβιακή αλλοίωση.


Η γεύση τους είναι ιδιαίτερη και δυνατή, αφήνοντας μία γλυκόξινη αίσθηση ενώ έχουν πολύ υψηλή διατροφική αξία.


Αποτελούν εξαιρετική πηγή φυτοχημικών όπως οι ανθοκυανίνες, οι φαινόλες, οι τανίνες και οι λιγνάνες, ενώ η συγκέντρωσή τους σε ελλαγικό οξύ και πελαργονιδίνη είναι αρκετά αυξημένη.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε ότι σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.