Menu
ΚΑΛΑΘΙ

ΧΑΡΟΥΠΑΛΕΥΡΟ

ΧΑΡΟΥΠΑΛΕΥΡΟ
ΧΑΡΟΥΠΑΛΕΥΡΟ
ΧΑΡΟΥΠΑΛΕΥΡΟ
ΧΑΡΟΥΠΑΛΕΥΡΟ
ΧΑΡΟΥΠΑΛΕΥΡΟ
  • Stock: In Stock
  • Model: AA0003
2,50€
 

Διαθέσιμες Επιλογές

Το χαρουπάλευρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σκέτο ή να αναμειχθεί με αλεύρι σε γλυκά και αρτοσκευάσματα, σε ροφήματα και μιλκσέΐκ. Είναι φυσικό γλυκαντικό και πλούσιο σε ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, υδατάνθρακες, πρωτεΐνη, μαγνήσιο, βιταμίνες Α, Β και D και διάφορα μέταλλα.


Το αλεύρι από το φύτρο του χαρουπιού περιέχει:


Φυτικές ίνες, λιγνίνη και κυτταρίνη σε ποσοστό περίπου 10% – 12%.

Αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες, τανίνες και τερπένια.

Σάκχαρα σε αναλογία περίπου 50% εκ του οποίου το μεγαλύτερο ποσοστό είναι σταφυλοσάκχαρο και λόγω αυτού έχει γλυκιά γεύση.

Λίπος από 4,7% έως 5,7% (αν υπολογισθεί σε αλεύρι χαρουπιών ως έχει και όχι επί ξηρού προϊόντος).

Πρωτεΐνες σε ποσοστό περίπου 55% – 62% και αποτελεί καλή πηγή αμινοξέων.

Γλουταμινικό οξύ, αργινίνη και ασπαραγινικό οξύ και για αυτόν τον λόγο μπορεί να καταναλωθεί ιδιαίτερα σε περιόδους νηστείας ή έντονης άσκησης.

Βιταμίνες του συμπλέγματος Β και Β καροτίνη.

Δεν περιέχει καφεΐνη.

Δεν περιέχει γλουτένη.

Έχει πολύ λίγες θερμίδες: 180 θερμίδες στα 100 γραμμάρια καθαρού αλευριού από χαρούπι.



Το χαρούπι έχει μία πληθώρα θεραπευτικών δράσεων με κυριότερες:


Την πρόληψη και τη θεραπεία της δυσεντερίας στους ανθρώπους.

Οι ουσίες πηκτίνη και λιγνίνη που περιέχονται στα χαρούπια όχι μόνο ρυθμίζουν την πέψη, αλλά έχουν τη δυνατότητα να αδρανοποιούν και να μεταφέρουν με ασφάλεια έξω από το σώμα βλαβερά στοιχεία (ακόμα και ραδιενεργά σωματίδια).

Το χαρούπι είναι πλούσιο σε περιεκτικότητα ινών. Έτσι, βοηθάει στη σωστή λειτουργία του εντέρου μας, ενώ καθώς δεν περιέχει διεγερτικά όπως ο καφές, είναι εύπεπτο και δεν προκαλεί αλλεργίες.

Το χαρουπόμελο καταπραϋνει το στομάχι.



Το χαρουπάλευρο είναι πολύ γλυκό στην γεύση του, έχετε υπ' λόψιν σας λοιπόν ότι, ότι και να φτιάξετε θα είνα έντονα γλυκό, γιαυτό πρέπει πάντα να υπολογίζετε την ποσότητα των άλλων γλυκαντικών που θα βάλετε στην συνταγή σας. Το χαρουπάλευρο δεν περιέχει γλουτένη γι'αυτό ότι φτιάξουμε δεν θα φουσκώσει δεν θα γίνει ογκώδες όπως έχουμε συνηθίσει με τα περισσότερα αλεύρια.




Γράψτε μια αξιολόγηση

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε ότι σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.