Menu
ΚΑΛΑΘΙ

ΑΝΗΘΟΣ

ΑΝΗΘΟΣ
ΑΝΗΘΟΣ
ΑΝΗΘΟΣ
ΑΝΗΘΟΣ
ΑΝΗΘΟΣ
  • Stock: In Stock
  • Model: MB0004
1,00€
 

Διαθέσιμες Επιλογές

Eίναι μια καλή πηγή ασβεστίου, μαγγανίου και σιδήρου και περιέχει επίσης φλαβονοειδή, γνωστά για τις αντιοξειδωτικές, αντι-φλεγμονώδεις και αντι-ιικές τους ιδιότητες.


Ο άνηθος (Anethum graveolens), ανήκει στην οικογένεια του καρότου και είναι ένα δημοφιλές μαγειρικό βότανο εδώ και εκατοντάδες χρόνια τόσο για τα φύλλα όσο και για τους σπόρους του.  Το όνομά του προέρχεται από την παλιά νορβηγική λέξη «dilla» που σημαίνει «να απαλύνει».


Θεραπευτικές δράσεις, ιδιότητες και χρήσεις του άνηθου


Έχει χωνευτικές ιδιότητες, κατά των διαφόρων ενοχλήσεων του στομάχου και της δυσπεψίας.

Θεωρείται αποτελεσματικό αντιβηχικό, αντιγριπικό και αντισπασμωδικό.

Είναι εξαιρετικό ίαμα για τον τυμπανισμό και τον κολικό πόνο που προκαλεί μερικές φορές.

Είναι κατάλληλο βότανο για τον κολικό των παιδιών.

Αυξάνει τη ροή του γάλακτος στις μητέρες που θηλάζουν.

Έχει αντιοξειδωτικές, αντικαρκινικές και αντιθρομβωτικές ιδιότητες.

Βοηθά στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και της μνήμης.

Τονώνει τον οργανισμό, μειώνοντας παράλληλα την κόπωση.

Δρα για την πρόληψη της οστεοπόρωσης.

Είναι αντιμικροβιακός και αντιφλεγμονώδης και κάνει καλό στη ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Κάνει καλό στα δόντια και στα ούλα και καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες.

Διεγείρει την όρεξη και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στον λόξυγκα και την αεροφαγία.

Αυξάνει τη λίμπιντο.

Είναι ωφέλιμο στις παιδικές ασθένειες, όπως ιλαρά και ανεμοβλογιά.


Άλλες χρήσεις

Είναι απαραίτητο συστατικό σε πολλές συνταγές μαγειρικής αλλά και σε σαλάτες, προσδίδοντας λεπτό άρωμα και ξεχωριστή γεύση.


Παρασκευή – δοσολογία

Αφέψημα

Ρίχνουμε 1 κ.γ βότανο σε ένα φλιτζάνι νερό και αφήνουμε να βράσει περίπου 10 λεπτά. Σουρώνουμε και το πίνουμε σκέτο ή με λίγο μέλι.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε ότι σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.