- Stock: In Stock
- Model: MG0001
Διαθέσιμες Επιλογές
Το σιμιγδάλι είναι χονδροαλεσμένο σκληρό σιτάρι, από το οποίο έχει αφαιρεθεί το πίτυρο. Είναι το προϊόν που παρασκευάζεται από την άλεση της καρδιάς των κόκκων του σκληρού σιταριού, διαδικασία η οποία ακολουθείται από κοσκίνισμα και ξήρανση. Το χρώμα του είναι κίτρινο, λόγω της ύπαρξης φυσικών χρωστικών (καροτενοειδών).
Το σιμιγδάλι χωρίζεται σε 2 είδη με βάση το μέγεθος των κόκκων του. Συγκεκριμένα, διακρίνεται σε σιμιγδάλι με πολύ μικρό μέγεθος κόκκων, σαν του αλατιού, γνωστό και ως ψιλό σιμιγδάλι και σε σιμιγδάλι με πιο μεγάλο μέγεθος κόκκων, παρόμοιων με την κρυσταλλική ζάχαρη, το χονδρό σιμιγδάλι δηλαδή. Μάλιστα, ανάλογα με το μέγεθος των κόκκων του χρησιμοποιείται και σε διαφορετικές παρασκευές: για παράδειγμα με ψιλό σιμιγδάλι φτιάχνουμε την κρέμα για το γαλακτομπούρεκο, ενώ με χονδρό σιμιγδάλι τον χαλβά.